Indické zeleninové sabdží recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Indické zeleninové sabdží , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 22.10.2024
Kategória receptu: Bez lepku, Hlavné jedlo, Vegetariánske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: indická kuchyňa, zeleninové jedlo
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Indické zeleninové sabdží
- 2ks stredný zemiak
- 4 ružičky karfiol
- 1 vrchovatá hrsť hrášok (môže byť aj mrazený)
- 1ks mrkva
- 300g paradajky z konzervy
- rastlinný olej
- 1lyžička rímska rasca (celá)
- 1 lyžička asafetída (známa tiež ako čertovo lajno)
- 3 lyžičky koriadrový prášok
- 1 lyžička chilli korenie (podľa chuti)
- 1/2 lyžičky kurkuma
- 1lyžička čerstvého a na jemno nakrájaného zázvoru
- 1lyžička korenie garam masala
- 1hrsť nasekaný čerstvý koriander
- 1ks zelená chilli paprička (môžete vynechať)
- 2 hrnčeky voda
- soľ
Postup prípravy receptu Indické zeleninové sabdží
Pokiaľ ste milovníci indickej kuchyne toto tradičné jedlo by ste mali doma vyskúšať. Môžete naň použiť všetku sezónnu zeleninu mesiaca júna. Vyzerá to komplikovane, ale nie je a toto jedlo si veľmi zamilujete. Podávajte s čerstvo nasekaným koriandrom a ideálne s ryžou basmati, alebo indickými plackami.
Zemiaky nakrájajte na väčšie kocky. Polku dajte variť do mäkka a druhú polovicu si nechajte na neskôr.
Do hlbokej panvice alebo väčšieho hrnca dajte olej, ktorý rozohrejete, ale nenecháte úplne rozpáliť. Vhodíte doň rímsku rascu, asafetída a miešate. Akonáhle začne rasca praskať, tak pridáte nasekané paradajky z konzervy spoločne so šťavou a nakrájané uvarené zemiaky. Všetko poriadne premiešate.
Pridáte zvyšné korenie: koriander prášok, kurkumu, čili korenie a čerstvý zázvor. Celé to opäť poriadne zamiešate a varíte asi 2 minúty.
Potom pridáte nakrájané surové zemiaky, ružičky karfiolu, nakrájanú mrkvu a všetko zamiešate. Potom zalejete vodou a privediete do varu. Znížte plameň a pod pokrievkou varíte, kým zemiaky nezmäknú. To je približne 10 minút. Zelenina pekne zmäkne, ale nie veľmi a tie prvé varené zemiaky sa pekne rozvaria a omáčku pekne zahustia.
Pokiaľ je šťavy príliš, nechajte ešte chvíľu variť bez pokrievky, aby sa šťava trošku zredukovala. Potom pridajte korenie garam masala, hrášok, polovicu čerstvého nasekaného koriandra a čerstvé nakrájané chilli, ak chcete pálivú variantu. Nechajte ešte chvíľu povariť a môžete servírovať na stôl. Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Indické zeleninové sabdží
Slivkový lekvár ako ho robím ja recept
Slivkový lekvár pripravený doma na platni je skvelý a v špajze nám vydrží k...
Dobrá žemľová knedľa recept
Sviečková omáčka s dobrou žemľovou knedľou, to je tip na víkendový obed. Kt...
Lahodné francúzske palacinky recept
Palacinky, palacinky sladké potešenie. Majú ich radi deti aj dospelí. Môže...
Výborný domáci guláš recept
Hovädzí guláš je klasika, ktorá sa hodí najmä ak treba nasýtiť väčšie množs...
Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept
Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Ošúpané šampiňóny nakrájame na plátk...
Pečený losos so zemiakmi recept
Pečený losos so zemiakmi a zelenými fazuľkami pripravíme veľmi jednoducho v...
Nepečené kakaové guľky recept
Tieto vianočné nepečené guľky sú mojou záchranou, keď nestíham piecť na Via...
Tekvicové rizoto recept
Zaujímavá obmena rizota s tekvicou hokaido. Je veľmi lahodné a vďaka hokaid...
Tekvicové maslo recept
Doma vyrobené tekvicové maslo je skvelá nátierka na čerstvé pečivo. Môžeme ...