Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Grilovaný pstruh so zeleninou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Grilovaný pstruh so zeleninou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 28.10.2025
Kategória receptu: Bez lepku, České, Hlavné jedlo, Oslava, Pre deti, Ryby, Slovenské, Vegetariánske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: diétne, grilovanie, omega 3, pstruh, ryba, zdravé varenie

Hodnotenie receptu:


Recept Grilovaný pstruh so zeleninou

Potrebné ingrediencie receptu Grilovaný pstruh so zeleninou

  • 2ks čerstvé pstruhy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1ks citrón
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej
  • Na zeleninu
  • 1ks červená paprika
  • 1ks cuketa
  • 1ks menší baklažán
  • 1ks cibuľa
  • niekoľko cherry paradajok
  • olivový olej
  • soľ, korenie, sušené bylinky

Postup prípravy receptu Grilovaný pstruh so zeleninou

Pstruh patrí medzi najjemnejšie a najzdravšie druhy rýb. Jeho mäso je šťavnaté, plné bielkovín a v kombinácii s grilovanou zeleninou vytvára ľahké, ale zároveň sýte jedlo, ktoré sa výborne hodí na letný obed alebo večeru. Vďaka jednoduchým ingredienciám si môžete vychutnať chuť čerstvých surovín bez zbytočných prísad.
Pstruhov umyte a osušte papierovou utierkou. Z oboch strán aj zvnútra ich osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Do brušnej dutiny vložte plátky cesnaku, pár kúskov citróna a bylinky podľa chuti.
Zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky – papriku na prúžky, cuketu a baklažán na kolieska, cibuľu na mesiačiky. Všetko premiešajte v miske s olivovým olejom, soľou, korením a sušenými bylinkami.
Gril alebo grilovaciu panvicu rozohrejte na strednú teplotu. Najprv položte na rošt zeleninu a grilujte ju približne 10–15 minút, kým nezmäkne a nezíska jemne opečený povrch. Občas ju premiešajte, aby sa opiekla rovnomerne.
Pstruhov položte na gril a pečte približne 5–7 minút z každej strany, podľa veľkosti rýb. Mäso by malo byť mäkké a ľahko sa oddelovať od kosti.
Pred servírovaním môžete ryby pokvapkať čerstvou citrónovou šťavou a ozdobiť bylinkami. Grilovaného pstruha podávajte so zeleninou priamo z grilu a kúskom čerstvého chleba alebo so zemiakmi opečenými v šupke. Prajeme vám dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Grilovaný pstruh so zeleninou


Škoricové sušienky pre deti recept

Škoricové sušienky pre deti recept

Tento recept na škoricové sušienky je vhodný najmä na detské oslavy. Vďaka ...

Tradičná bielková poleva recept

Tradičná bielková poleva recept

Vianočné pečivo, perníčky vždy vyzerajú lepšie ozdobené. S polevou sa môžem...

Avokádová nátierka recept

Avokádová nátierka recept

V obchode si vyberieme pekne mäkké avokádo. Doma si odšťavíme citrón. Cesna...

Miešaný nápoj Delikates recept

Miešaný nápoj Delikates recept

Do šejkra s ľadom postupne nalejeme vermouth, slivovicu a na to džús. K tom...

Domáce utopence recept

Domáce utopence recept

Ak patríte medzi milovníkov nakladaných pochúťok, utopenci by vo vašom repe...

Kulajda s vajcami recept

Kulajda s vajcami recept

Olúpeme si zemiaky, na kocky nakrájame a dáme variť v osolenej vode. Pridám...

Vínové vykrajovačky recept

Vínové vykrajovačky recept

Malé, sladké, výborne, vianočné a takto by sa dalo pokračovať ešte dlho s ď...

Banánový chlebík s vlašskými orechami recept

Banánový chlebík s vlašskými orechami recept

Ak máte doma pár prezretých banánov, neváhajte – práve z nich vznikne ten n...

Zemiakový šalát k vianočnému stolu recept

Zemiakový šalát k vianočnému stolu recept

Tradičná príloha k vianočnému stolu. Deň vopred si uvaríme zemiaky v šup...