Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Bravčový guláš s cestovinami recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčový guláš s cestovinami , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 03.11.2025
Kategória receptu: Bravčové, České, Guláš, Hlavné jedlo, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii:

Hodnotenie receptu:


Recept Bravčový guláš s cestovinami

Potrebné ingrediencie receptu Bravčový guláš s cestovinami

  • 800 g bravčového pleca alebo krkovice
  • 400 g cibule
  • 3 lyžice bravčovej masti
  • 1 lyžička celého rasca
  • 3 guľôčky nového korenia
  • 2ks bobkové listy
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • vývar podľa potreby
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 5 guľôčok čierneho korenia
  • soľ
  • cestoviny podľa výberu

Postup prípravy receptu Bravčový guláš s cestovinami

Guláš patrí k jedlám, ktoré nikdy nesklamú. Je hrejivý, voňavý a ideálny na chladné dni, keď človek túži po poriadnom domácom jedle. Tento recept spája tradičnú chuť poctivého mäsového guláša s jemnými cestovinami, ktoré výborne nasiaknu hustú omáčku. Výsledkom je jedlo, ktoré zasýti a zahreje celé telo – jednoducho klasika, ktorá chutí vždy.
V hlbšom hrnci rozohrejte masť a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujte ju pomaly, až kým nezíska tmavohnedú farbu – práve tá dá gulášu jeho charakteristickú chuť a farbu.
Mäso očistite, nakrájajte na kúsky veľké asi 3×3 cm a pridajte ho k opečenej cibuli. Opekajte, až kým sa mäso zo všetkých strán nezatiahne a nezíska jemne zlatistý nádych.
Pridajte rascu a mletú papriku, krátko premiešajte – len toľko, aby sa paprika rozvoňala, ale nespálila. Potom ihneď zalejte horúcim vývarom alebo vodou, aby bolo mäso takmer celé ponorené.
Do zmesi vložte bobkové listy, nové korenie, celé guľôčky čierneho korenia, soľ, pretlačený cesnak a rajčinový pretlak. Všetko premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte pomaly dusiť asi hodinu, kým mäso nezmäkne.
Ak sa počas dusenia tekutina veľmi odparí, dolejte trochu horúcej vody, aby sa mäso neprichytilo.
Keď je mäso mäkké, zahustite guláš múkou rozmiešanou v studenej vode. Zmes zašľahajte metličkou, aby sa nevytvorili hrudky, a nechajte ešte 15 minút pomaly povariť, aby sa múka dobre prevarila a omáčka zhustla.
Na záver dochuťte podľa potreby a pridajte sušenú majoránku, ktorú jemne rozotrite medzi prstami, aby uvoľnila arómu.Podávame s čerstvým chlebom, ale v tejto verzii ho podávame s cestovinami – ideálne sú krátke tvary ako kolienka, fliačky či penne. Prajeme vám dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Bravčový guláš s cestovinami


Poťahovací fondán na torty recept

Poťahovací fondán na torty recept

Na každej oslave by nemala chýbať torta. A torta potiahnutá fondánom, to je...

Tlačenka po domácky recept

Tlačenka po domácky recept

Muži určite ocenia, keď pre nich pripravíte domácu tlačenku. Nakúpite u svo...

Veľkonočná hrudka recept

Veľkonočná hrudka recept

Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z n...

Raffaello rezy recept

Raffaello rezy recept

Rýchly a jednoduchý múčnik. Predhrejte si rúru na 170°C. Vezmeme všet...

Vynikajúca vanilková zmrzlina recept

Vynikajúca vanilková zmrzlina recept

Vynikajúca vanilková zmrzlina nás môže príjemne osviežiť. Najprv si odde...

Kuracie mäso s paprikou recept

Kuracie mäso s paprikou recept

Vezmeme kuracie mäso, očistíme, umyjeme, na kúsky nakrájame. Olúpeme si špe...

Rýchly makovec recept

Rýchly makovec recept

Prášok do pečiva zmiešame v mise s múkou, vanilkovým cukrom, mletým makom, ...

Rýchly hovädzí guláš recept

Predné hovädzie si nakrájame na kocky. V papinaku (keď sa nebude robiť v papináku, tak počítajte s dlhším časom zmäknutia mäsa) si rozpustíme masť a na ňom osmažíme najemno na...

Zeleninová polievka recept

Zeleninová polievka recept

V každej kuchyni sa nájde nejaká koreňová zelenina, takže, keď nemáme nápad...