Bravčové pečené recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčové pečené , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 09.02.2025
Kategória receptu: Bravčové, České, Hlavné jedlo, Oslava, Slovenské, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, pečené mäso, šťava k mäsu
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Bravčové pečené
- prírodné vlákno na zviazanie mäsa
- 800 g bravčová pečienka bez kostí
- 1 veľká lyžica bravčová masť
- 1 lyžica maslo
- 2ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- štipka celá rasca
- 2 lyžice hladká múka
- soľ
Postup prípravy receptu Bravčové pečené
Bravčová pečienka napríklad s knedľou a kapustou je skvelý nedeľný obed. Dobre upečené bravčové mäso môžeme ale podávať takmer s akoukoľvek prílohou.
Bravčové mäso osolíme na povrchu a zviažeme ho vláknom do úhľadného valčeka. Zo všetkých strán potrieme masťou a vložíme na veľkú suchú a rozpálenú panvicu. Zmiernime teplotu a mäso zo všetkých strán opečieme dozlatista. Potom ho uložíme bokom na tanier.
Do prázdnej panvice so zvyškom tuku nasypeme cibuľu, ktorú sme nakrájali na polmesiačiky a cesnak nasekaný nahrubo. Za stáleho miešania od dna všetko opekáme asi 3 minúty. Ak treba zriedime trochou vody. Do pekáča nasypeme osmaženú cibuľu s cesnakom a na ňu položíme opečené mäso.
Tuk v panvici ešte zriedime trochou vody a opatrne ním mäso podlejeme. Pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov 5 minút, potom teplotu znížime na 120 stupňov a pečieme približne 1 hodinu. Po upečení mäso vyberieme z pekáča a necháme ho na mise vo vypnutej teplej rúre.
Na malej panvičke si pripravíme z masla a múky zápražku. Za stáleho miešania ju opražíme opatrne dozlatista a potom ju zriedime zvyšnou tekutinou z pekáča a povaríme 10 minút. Hotové mäso nakrájame na plátky a na tanieri prelejeme omáčkou z výpeku a môžeme posypať opečenou cibuľou.
Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčové pečené
Rychlé lievance recept
Vyskúšajte náš recept na rýchle lievance, ktoré sú rovnako chutné ako tradi...
Cícerový šalát s tuniakom recept
Cícer je u nás neprávom zabúdaná strukovina. Cícerový šalát s tuniakom je z...
Varené víno recept
Prevoňať celý byt vareným vínom, škoricou a badiánom a pri tom sa krásne za...
Utopenci recept
Ako prvé si pripravíme nálev tým, že si dáme uvariť vodu s octom. V priebeh...
Hustá zemiaková polievka s vajcami recept
Olúpeme si a na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Olúpané, umyté zemiaky a očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky. Na panvici si rozohrejeme maslo a na ňom si opraží...
Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept
Bravčové karé je mäsko bez tuku, a preto sa ho niektorí ľudia boja pripravo...
Tvarohový koláč s ovocím recept
Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme vláčne cesto, ktoré odložíme do ...
Perníková bábovka recept
K popoludňajšiemu čaju alebo káve, patrí vždy niečo sladké. Aby bola prípr...
Kôprová omáčka so smotanou recept
Kôprovka čiže Kôprová omáčka je česká klasika. Niekto ju nemusí, niekto ju ...