Bravčové pečené recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčové pečené , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 09.02.2025
Kategória receptu: Bravčové, České, Hlavné jedlo, Oslava, Slovenské, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, pečené mäso, šťava k mäsu
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Bravčové pečené
- prírodné vlákno na zviazanie mäsa
- 800 g bravčová pečienka bez kostí
- 1 veľká lyžica bravčová masť
- 1 lyžica maslo
- 2ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- štipka celá rasca
- 2 lyžice hladká múka
- soľ
Postup prípravy receptu Bravčové pečené
Bravčová pečienka napríklad s knedľou a kapustou je skvelý nedeľný obed. Dobre upečené bravčové mäso môžeme ale podávať takmer s akoukoľvek prílohou.
Bravčové mäso osolíme na povrchu a zviažeme ho vláknom do úhľadného valčeka. Zo všetkých strán potrieme masťou a vložíme na veľkú suchú a rozpálenú panvicu. Zmiernime teplotu a mäso zo všetkých strán opečieme dozlatista. Potom ho uložíme bokom na tanier.
Do prázdnej panvice so zvyškom tuku nasypeme cibuľu, ktorú sme nakrájali na polmesiačiky a cesnak nasekaný nahrubo. Za stáleho miešania od dna všetko opekáme asi 3 minúty. Ak treba zriedime trochou vody. Do pekáča nasypeme osmaženú cibuľu s cesnakom a na ňu položíme opečené mäso.
Tuk v panvici ešte zriedime trochou vody a opatrne ním mäso podlejeme. Pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov 5 minút, potom teplotu znížime na 120 stupňov a pečieme približne 1 hodinu. Po upečení mäso vyberieme z pekáča a necháme ho na mise vo vypnutej teplej rúre.
Na malej panvičke si pripravíme z masla a múky zápražku. Za stáleho miešania ju opražíme opatrne dozlatista a potom ju zriedime zvyšnou tekutinou z pekáča a povaríme 10 minút. Hotové mäso nakrájame na plátky a na tanieri prelejeme omáčkou z výpeku a môžeme posypať opečenou cibuľou.
Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčové pečené
Belini drink recept
Na tento ľahko alkoholický nápoj použijeme broskyňový likér, sekt a broskyň...
Domáci nakladaný hermelín recept
Vymiešame si cesnak, zmiešame so soľou a paprikou. Rozrežeme pozdĺžne herme...
Pizza capricciosa recept
Pizza Capricciosa je klasickou talianskou pizzou, ktorá sa vyznačuje bohatý...
Medový koktail recept
Dezertný alkoholický drinčík. Ak máme shaker, tak použijeme ten, ak nie,...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Krevetový šalát s pomelom recept
Krevetový šalát podávame ako predjedlo alebo chuťovku k vínu. Zrelé avokádo rozrežeme v polovici, zbavíme ho kôstky a lyžičkou vydlabeme. Olúpané pomelo rozoberieme na d...
Kvasnicová nátierka recept
Kvasnicová nátierka, ktorá má skvelú chuť a ešte veľa vitamínov. Olúpeme...
Paštéta z hydinovej pečene recept
Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorú si dáme orestovať ...
Pečeňové knedličky recept
Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke. Rozpustíme si maslo a to si vymiešame dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixovan...