Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 31.10.2025
Kategória receptu: Bravčové, České, Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché recepty, panenka, sviečkovica
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
- 400 g bravčovej panenky
- 200 g čerstvých húb
- 1ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička horčice
- 1 dcl vývaru
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
- Na prílohu
- 150 g dlhozrnnej ryže
- soľ
- kúsok masla
Postup prípravy receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Tento recept je ideálny, ak máte chuť na niečo jemné, voňavé a pritom rýchlo hotové. Bravčová panenka je najjemnejšia časť bravčového mäsa, a keď sa pripraví na prírodno, zostáva krásne šťavnatá. V kombinácii s ryžou a dusenými hubami vznikne jedlo, ktoré poteší aj tých najnáročnejších stravníkov.
Panenku očistite od blán a nakrájajte na približne 2–3 cm hrubé plátky. Jemne ich dlaňou pritlačte, osoľte, okoreňte a môžete potrieť tenkou vrstvou horčice pre výraznejšiu chuť.
Na panvici rozohrejte olej alebo maslo a panenku zprudka opečte z oboch strán, aby sa zatiahla a získala zlatistý povrch. Trvá to len 1–2 minúty z každej strany. Potom ju vyberte a odložte bokom.
Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu, orestujte ju do sklovita a pridajte na plátky nakrájané huby. Restujte, kým sa z húb neodparí voda a nezačnú voňať.
Vráťte mäso späť do panvice, podlejte vývarom alebo vodou a nechajte všetko spolu dusiť na miernom ohni asi 10–15 minút. Mäso sa tak prepojí s chuťou húb a zostane šťavnaté.
Medzitým si pripravte ryžu podľa návodu – prepláchnite ju, dajte variť do osolenej vody a po uvarení ju premiešajte s kúskom masla, aby bola nadýchaná.
Hotovú panenku podávajte s ryžou a šťavnatými hubami, polejte výpekom z panvice a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept
Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôz...
Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept
Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Ošúpané šampiňóny nakrájame na plátk...
Vianočný pečený čaj recept
Veľmi aromatický nápoj, kde si dávame ovocie podľa vlastnej chuti. Olúpe...
Huby zavárané vo vlastnej šťave recept
Hubárska sezóna konečne prišla a my môžme okrem konzumácie začať huby sušiť...
Dusená mrkva s hráškom recept
Mrkva je veľmi zdravá zelenina. V kuchyni má mnoho využití. Môžeme ju použi...
Panenka so smotanovo-bylinkovou omáčkou recept
Recept na jednu porciu bravčovej panenky v smotanovej omáčke s bazalkou a p...
Škoricová poleva recept
Poleva, ktorá dodá vášmu vianočnému pečivu korenenú chuť. Preosejeme si ...
Rýchla kôprová omáčka recept
Recept na výdatný a rýchly obed. V 1/8 studeného mlieka rozmiešame múku ...
Rýchle lasagne recept
Lasagne sú tradičné talianske jedlo, ktoré môžete stretnúť vo viacerých var...








