Avokádová pomazánka s pečenými paradajkami recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Avokádová pomazánka s pečenými paradajkami , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 11.03.2025
Kategória receptu: Bez lepku, České, Dobroty, Nátierka, Oslava, Predjedlo, Raňajky, Slovenské, Vegetariánske, Veľká noc, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: avokádo, bielkoviny, diétne, pomazánka, zdravé varenie
Hodnotenie receptu:

Potrebné ingrediencie receptu Avokádová pomazánka s pečenými paradajkami
- 1ks avokádo
- 1/2ks citrón
- soľ
- čierne korenie
- 1/2-1strúčik cesnak
- 1ks tvaroh
- 15ks kríčkové paradajky
- olivový olej
- 1/4lyžičky červená paprika mletá
- citrónová kôra
Postup prípravy receptu Avokádová pomazánka s pečenými paradajkami
Túto avokádovú nátierku s pečenými paradajkami si môžte pripraviť na večeru alebo ako výborné pohostenie pre návštevu. Je naozaj veľmi chutná a navyše obsahuje veľké množstvo bielkovín. Avokádo je veľmi zdravé ovocie plné minerálnych látok a zdravých tukov.
Najprv sa vrhneme na prípravu paradajok. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech naukladáme umyte paradajky a potrieme ich olejom. Ochutíme ich trochou soli, korenia a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Plech vložíme do predhriatej rúry a okorenené paradajky pečieme 20 až 25 minút. Keď sú upečené a prasknú, vyberieme plech z rúry a paradajky necháme 5 minút chladnúť. Pri servírovaní ich posypeme štipkou červenej papriky a citrónovej kôry, a ak je treba, prisolíme.
V miske roztlačíme vidličkou avokádo. Pokapeme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný cesnak a nakoniec primiešame tvaroh. Pomazánku ochutnáme, prípadne dosolíme a dáme na chvíľku odležať do chladničky.
Nakrájame si naše obľúbené pečivo alebo krekry. Bohato namažeme nátierkou, navrch položíme upečené paradajky a dozdobíme lístkami čerstvej bazalky.
Prajeme vám dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Avokádová pomazánka s pečenými paradajkami
Ruský boršč recept
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...
Perník na plech recept
Jednoduchšie to byť nemôže. Vo väčšej mise si zmiešame múku s cukrom, pr...
Bublanina s čerešňami recept
Použite ovocie, ktoré je práve sezónne. Ak máte nakladané čerešne, môžete p...
Hubová zemiaková polievka recept
Na sucho si orestujeme niekoľko plátkov slaniny (podľa podávaných porcií), ktoré si necháme bokom až bude polievka hotová. Výpek zo slaniny môžeme naliať do nej. Pripravíme...
Nadýchaná piškótová bublanina recept
S našim receptom na bublaninu budete expertom v rodine na najjemnejšiu a pr...
Kuracie prsia na paprike recept
Kedysi klasika školskej jedálne, ktorá zažíva návrat do našich kuchyní vo v...
Najlepší perník recept
Jednoduchý recept na nadýchaný perník zvládnu dospelí aj deti. Skvelo sa ho...
Bravčové na prírodno s cestovinou recept
Vybrať si pekný kus mäsa je polovica úspechu vo varení. Kúpime si pekný kús...
Škoricové vločky recept
Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a premi...