Zemiaky so špenátom

eraserhead - fotkaeraserhead, 23. apríla 2013
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
100 g
2 ks
4 strúčiky
Grilovaná cukina:
1 ks
2 strúčiky
3 vetvičky
Marinovaná červená repa:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Na troche masla restujeme nasekanú šalotku a cesnak. Keď sú zemiaky uvarené (15-20 minút), zlejeme vodu a do ešte horúcich pridáme špenát, zvyšné maslo a urestovanú šalotku s cesnakom. Vypracujeme pyré ktoré dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením.

  2. 2

    Keď pyré trochu vychladne, zabalíme ako salónku do potravinovej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.

    Zemiaky so špenátom - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté krájame na malé "knedlíky". Zemiaky sú vhodné ako príloha k mäsu, rybám, grilovanej zelenine ale aj ako samostatné predjedlo.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia