Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Rýdziky v sladko-kyslom náleve , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Dobroty, Predjedlo, Slovenské, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: huby, zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Rýdziky v sladko-kyslom náleve
- Rýdziky
- Nálev
- 1liter voda
- 250 ml ocot
- 250g cukor
- 1/2 ks nakladač
- Koreniny do pohára
- 4ks nové korenie
- 4ks celé čierne korenie
- úlomok bobkový list
- 2 plátky cibuľa
Postup prípravy receptu Rýdziky v sladko-kyslom náleve
Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôzne spôsoby. Veľmi chutný spôsob, ako rýdziky uskladniť na neskôr je naložiť ich v sladkokyslom náleve. Hodia sa k rôznym jedlám alebo iba tak ako pochúťka.
Najprv si uvaríme nálev, v ktorom budú rýdziky naložené. Vo veľkom hrnci prevaríme vodu s octom, cukrom a nakladačom asi 3-5 minút. Nálev nám akurát vychladne, kým si pripravíme huby.
Očistené a pod tečúcou vodou umyté huby súčasne roztriedime na drobné, ktoré zavárame celé a väčšie, ktoré krájame.
Takto pripravené dáme do vriacej vody a krátko povaríme (t.j. 2 až 5 minút). Dobre povarené huby ochladíme v studenej vode a nakladáme do pohárov. Najprv si na dno pohára dáme koreniny a pohár naplníme nálevom najviac do štvrtiny. Potom dávame huby, kým nám nálev nevystúpi asi 1 cm pod okraj pohára. Dobre uzavreté sterilizujeme okolo 15 minút.
Podobné recepty ako je Rýdziky v sladko-kyslom náleve
Tiramisu po domácky recept
Skvelý dezert na oslavu alebo popoludňajšiu desiatu.Pusťme sa do toho. U...
Zemiaková knedľa recept
Uvarené zemiaky olúpeme a vychladnuté nastrúhame na jemnom strúhadle. Všet...
Orechové rohlíčky so smotanou recept
Slovenské vianočné pečivo. Vezmeme všetky suroviny na cesto, vymiesime h...
Domáci nakladaný hermelín recept
Vymiešame si cesnak, zmiešame so soľou a paprikou. Rozrežeme pozdĺžne herme...
Bravčové plátky na horčici recept
Naklepané mäso osolíme, okoreníme a nadrežeme po okrajoch, aby sa neskrúcal...
Vynikajúca mrkvová polievka recept
Mrkvová polievka je málo známa, ale napriek tomu veľmi chutná. Určite ju vy...
Brusnicová omáčka recept
Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...
Tvarohová pomazánka recept
Tvaroh je veľmi zdravou potravinou. Obsahuje vitamíny, minerály a je zdrojo...
Výborné piškótové cesto recept
Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...